Craps

Craps är ett av de mest populära tärningsspelen om du kikar in hos ett online casino. Det är inte så konstigt med tanke på hur enkelt det är att spela. Alla kan delta redan från start och spelet är både medryckande och nervkittlande.

Du behöver inga direkt förkunskaper för att kunna spela Craps. Det enda du behöver ha koll på är de olika satsningarna. Därefter, när du har blivit lite mer varm i kläderna, kan du lära dig hur mycket du vinner genom att göra olika satsningar. Det finns nämligen en hel del sannolikhetslära bakom det här spelet.

Spelet i stort går dock ut på att du ska försöka förutspå tärningarnas utfall när de kastas. Om du gissar rätt, då vinner du. Fokusera därför inte på regler och annat krångel, utan testa att spela för att upptäcka tjusningen med spelet.

Det här behöver man för att spela Craps

För att börja spela Craps behöver du två tärningar och ett hum om hur du kan satsa på tärningarnas utfall. Svårare än så är det inte.

Det finns en hel del olika insatsmöjligheter i Craps. Det bästa är att börja med de enklaste och spara de svåraste till dess att du har fått grepp om spelet. Då blir det både roligare och enklare att komma igång.

Så här kan du satsa:

  • Pass Line – Satsning på en viss totalpoäng. Vinner om totalen blir 7 eller 11. Om totalen blir 2, 3 eller 12 förlorar man.
  • No Pass – Satsning på en viss totalpoäng. Vinner om totalen blir 2 eller 3. Oavgjort om totalen blir 12. Förlorar om totalen blir 7 eller 11.
  • Hardway – Satsning på att tärningar bildar ett par och att totalen blir 4, 6, 8 eller 10.
  • Field – Satsning på att 2, 3, 4, 9, 10 eller 12 kastas.
  • Number – Satsning på att ett specifikt nummer kommer vid kastningen. Du kan satsa på 2, 3, 7, 11 eller 12.

Så här spelar man

För att spela behövs det en shooter som kastar tärningarna och ser till så att alla satsningar går korrekt till. Spelomgången börjar med att alla spelare satsar på ett utfall. Om man har en spelplan för Craps så placerar man sina marker eller satsningar på spelplanen. Därefter kastar shootern de två tärningarna.

Om du spelar Craps på nätet så sköts allting automatiskt och det enda du behöver göra är att satsa dina pengar på ett utfall.

Innan tärningarna kastas väljer spelarna att satsa på Pass Line eller No Pass. Tärningarna kastas och de två siffrorna läggs ihop till en totalsumma. Vid 7 eller 11 vinner Pass Line. Vid 2 eller 3 vinner No Pass. Om tärningarna bildar totalen 12 så blir det oavgjort för No Pass och förlust för Pass Line.

I spelet kan man få ett Point-nummer. Det får man om tärningarna bildar summorna 4, 5, 6, 8, 9 eller 10. Den summa som slår blir alltså spelarens Point-nummer. En spelare som satsat på Pass Line måste slå sitt Point-nummer innan en sjua medan en spelare som satsat på no Pass måste slå en sjua innan sitt Point-nummer.