Tärningsspel 100

Om du vill testa ett enkelt och roligt tärningsspel som inte kräver någon förkunskap, då är 100 det bästa spelet för dig. Det här är ett simpelt spel som för med sig riktigt mycket spelglädje. Allt du behöver för att spela är några tärningar och sedan är det bara att sätta igång att samla poäng.

Tärningsspelet 100 passar för båda vuxna och barn. En av de stora fördelarna med spelet är helt enkelt att det är ett äkta familjespel för alla åldrar.

Det här behöver man för att spela 100

För att spela tärningsspelet 100 behöver du en eller flera tärningar. Det finns inget direkt krav på ett exakt antal tärningar, men det vanligaste är att spela med två stycken. Det ger en lagom stor svårighetsgrad.

Syftet med spelet är att komma först till 100 poäng. Därför behövs det även papper och penna för att kunna skriva ner alla poäng och sedan räkna ihop dem.

I spelet är alla tärningar värda den siffra som de visar. En etta är alltså värd ett poäng och en femma är värd fem poäng.

Så här spelar man

Att spela det här tärningsspelet är riktigt enkelt. Den som kommer först till 100 poäng vinner! Men det finns givetvis en liten hake som gör spelet svårt.

Spelet börjar med att en spelare kastar tärningarna. De siffror som tärningarna visar läggs ihop och skrivs ner på poänglistan för spelrundan. Om tärningarna visar 5 och 4 så får spelaren alltså 9 poäng. Spelaren får sedan fortsätta att kasta tärningarna så många gånger hen vill. Eller ska vi kanske skriva så många gånger som hen vågar. För om en tärning skulle landa med siffran ett uppåt, då nollställs poängen för spelrundan och spelaren får börja om ifrån början.

Om spelaren får siffran ett så är det nästa deltagares tur. Även när den första spelaren väljer att nöja sig med sina poäng så är det nästa spelares tur att kasta tärningarna och börja samla poäng.

Om en spelare nöjer sig med sina poäng för spelomgången så antecknas de på den totala poänglistan. Dessa poäng är säkra och spelaren kan bara förlora de poäng som hen samlat ihop under den specifika spelrunda där siffran ett dök upp.

Alla spelare får sedan kasta tärningarna i tur och ordning och hur många gånger de vill till dess att någon lyckas få 100 poäng.

Tips och strategier

I tärningsspelet 100 så gäller det att vara smart och tänka strategiskt. Det är nämligen inte roligt att förlora en massa poäng. Om en spelare har lyckats samla ihop rejält med poäng, då är det alltid bättre att nöja sig och låsa de poängen på den totala poänglistan istället för att riskera att förlora dem. Det är alltså smart att spela tryggt istället för att satsa hej vilt och bli av med en riktigt stor poängsumma.

Eftersom spelarna själva väljer när poängrundan ska avbrytas och poängen ska sparas så är det oftast inte de våghalsiga som vinner, även om det kanske är de våghalsiga som har roligast.